Flere bilder av Sisselrot
Sisselrot

Sisselrot - Polypodium vulgare

Navn Sisselrot
Samisk navn Báktegáiski, Báktegáiskkit
Latinsk navn Polypodium vulgare
Familie Sisselrotfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling Formeres via sporer
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente for denne arten, men flere typer bregner inneholder et enzym som kan robbe kroppen for vitamin B hvis det spises i store mengder - enzymet dør ved tørking eller oppvarming
Bladfellende/Eviggrønn Eviggrønn staude
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap 2
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Eviggrønn bregne som blir ca 30 cm høy og vid. Sprer seg via jordstengler. Roten til sisselrot er lang og tynn, og ikke vanskelig å grave opp. Roten er spiselig og har en svært søt smak som minner om lakris. Ble i Norge mye brukt som en erstatning for godteri, også blant samene. Den bør spises på våren eller tidlig på sommeren, da smaker den best.

Formering av sisselrot

          : Lett
     : Noe vanskelig
  : Svært vanskelig

Sporer:

Deling: Tuedeles med best hell på våren, men kan gjøres året rundt.