Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Sisselrot
Sisselrot

Sisselrot - Polypodium vulgare

Navn Sisselrot
Samisk navn Báktegáiski, Báktegáiskkit
Latinsk navn Polypodium vulgare
Familie Sisselrotfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling Formeres via sporer
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente for denne arten, men flere typer bregner inneholder et enzym som kan robbe kroppen for vitamin B hvis det spises i store mengder - enzymet dør ved tørking eller oppvarming
Bladfellende/Eviggrønn Eviggrønn staude
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap 2
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Eviggrønn bregne som blir ca 30 cm høy og vid. Sprer seg via jordstengler. Roten til sisselrot er lang og tynn, og ikke vanskelig å grave opp. Roten er spiselig og har en svært søt smak som minner om lakris. Ble i Norge mye brukt som en erstatning for godteri, også blant samene. Den bør spises på våren eller tidlig på sommeren, da smaker den best.

Formering av sisselrot

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Sporer :

Deling : Tuedeles med best hell på våren, men kan gjøres året rundt.